Facebook


Twitter


Youtube


Wordpress


Instagram

ceas

bl vlkjkj,

ceas
Elementor

Atelier francez || Ceas de diligenţă

Datare:Secolul al XVIII-lea Detinator:Muzeul Municipiului București Carcasa din bronz reprezintă un personaj feminin mitologic drapat, sprijinit graţios pe cadran, întruchipare neoclasică a zeiţei Venus, cu oglindă şi şarpe, simboluri care fac trimitere la „păcatul originar” şi la cochetăria feminină. Postamentul dublu din marmură albă şi bronz este decorat cu val grecesc şi motiv perlat, iar soclul din bronz, cu ghirlandă şi motiv antropomorf. Cadranul emailat alb a fost pictat cu cifre romane pentru ore şi cu cifre arabe, pentru minute. Mecanismul este inscripţionat în franceză: Samuel Marti. Medaille d or. Paris. 1900. Stil neo-LOUIS XVI. H = 33 cm, L = 32 cm, l = 14 cm Nr. inv.: 9137

Atelier francez || Ceas de diligenţă

Datare:Secolul al XVIII-lea Detinator:Muzeul Municipiului București

Atelier francez || Ceas de diligenţă

Datare:Secolul al XVIII-lea
Detinator:Muzeul Municipiului București
Description
Carcasă detaşabilă din argint cu scene de vânătoare, cu cavaler medieval; cadran emailat, cu decor floral pictat în zona centrală, inscripţionat Pre Fé. Dit Lalime a Marseille; cifre turceşti pentru ore; eşapament cu vergea.
D: 75 mm, Ag 800‰
Nr. inv.: 73351


These are some dummy tooltip contents.

Contact

DESPRE ACEST PROIECT

Muzeul Virtual este un proiect al Muzeului Național de Istorie a României ce prezintă în manieră virtuală principalele expoziții ale MNIR.

MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Calea Victoriei 12 Sector 3, 030026 București, România.
Tel: +40 21 315 82 07
relatiipublice@mnir.ro

CALL: 021 315 8207

Toate drepturile rezervate de catre Muzeul Virtual 2020.

Contact