„Bing. Magia jucăriilor”, realizată în parteneriat cu Asociaţia Colecţionarilor de Jucării Vechi, este o expoziţie cu totul deosebită, consacrată jucăriilor produse de compania germană Gebrüder Bing (devenită ulterior Bing Werke) din Nürenberg, o mare firmă, care a deschis un nou capitol în istoria jucăriilor din toate timpurile. Pornită ca o modestă firmă de produs vase de bucătărie, înfiinţată în 1863 de fraţii Ignaz şi Adolf Bing, din Nürenberg, Gebrüder Bing se va lansa în producţia de jucării în 1880.

Compania Gebrüder Bing va revoluţiona industria jucăriilor nu numai prin introducerea unei game de produse extrem de diverse (nave, locomotive şi vagoane miniatură, automobile, tramvaie, autobuse, cilindri compresor, tractoare, baloane dirijabile, avioane… doar la câţiva ani, după ce acestea fuseseră inventate, toate acţionate de mecanisme cu arc, cu abur sau electrice, machete de fabrici, mine, gări şi hangare, parcuri de distracţie, mobilă şi ustensile de bucătărie pentru păpuşi, păpuşi, ursuleţi şi alte animale şi păsări de pluş, material didactic – motoare cu abur sau aparatură miniaturală de reprodus sunetul sau imaginile destinate copiilor etc), dar şi prin calitatea desenului şi acurateţea execuţiei, precum şi prin organizarea foarte modernă a producţiei, proiectării şi desfacerii jucăriilor în toată lumea.

Prin raritatea, frumuseţea, ingeniozitatea şi valoarea lor intrinsecă, jucăriile produse de firma Gebrüder Bing expuse cu prilejul expoziţiei Bing. Magia jucăriilor, constituie adevărate capodopere ale acestei industrii, ca şi a tehnologiei europene a vremii. Valoarea lor este sporită de faptul că, cele mai multe dintre piesele expuse sunt, încă, funcţionale, deşi unele datează de peste 100 de ani şi au supravieţuit la două războaie mondiale! Nu mai puţin important este faptul că, adesea, jucăriile expuse sunt însoţite de ambalajul lor original şi de cataloagele de vânzări şi preţuri ale firmei, editate înainte de Primul Război Mondial!

Contact

DESPRE ACEST PROIECT

Muzeul Virtual este un proiect al Muzeului Național de Istorie a României ce prezintă în manieră virtuală principalele expoziții ale MNIR.

MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Calea Victoriei 12 Sector 3, 030026 București, România.
Tel: +40 21 315 82 07
relatiipublice@mnir.ro

CALL: 021 315 8207

Toate drepturile rezervate de catre Muzeul Virtual 2020.

Contact