Expozitia este una inedita, face parte dintr-o anume viziune, in care muzeul nu este un loc unde sunt depozitate ramasite ale trecutului, ci un loc in care oamenii vin in contact cu viata altor oameni. Numeroasele jucarii prezente in expozitie, ne aduc aminte ca viata noastra poate deveni istorie. Cu ajutorul lor ne intoarcem in timp, la vremea copilariei.

Este o expozitie interesanta, pentru ca insasi lumea jucariilor este de o diversitate uluitoare. Este o lume in care papusi, animale, instrumente de tot felul sunt date copiilor ca sa se bucure si se vor bucura si vizitatorii, revazandu-le. Expozitia isi doreste sa faca cunoscut publicului larg tezaurul de jucarii, mobilier miniatural si piese vestimentare pe care il avem in tara care ilustreaza copilaria, aratand bogatia spirituala a lumii satului. (dr. Ernest Oberländer-Tarnoveanu, Director General al Muzeului National de Istorie a Romaniei)

Pot fi admirate obiecte deosebite din patrimoniul mai multe instituţii de profil din ţară precum: Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” (Bucureşti), Muzeul Naţional Secuiesc (Sf. Gheorghe), Complexul Naţional Muzeal ASTRA (Sibiu), Muzeul de Etnografie Braşov, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ (Piatra-Neamţ), Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova (Ploieşti) şi Asociaţia Muzeul Jucăriilor (Bucureşti.

 

Contact

DESPRE ACEST PROIECT

Muzeul Virtual este un proiect al Muzeului Național de Istorie a României ce prezintă în manieră virtuală principalele expoziții ale MNIR.

MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Calea Victoriei 12 Sector 3, 030026 București, România.
Tel: +40 21 315 82 07
relatiipublice@mnir.ro

CALL: 021 315 8207

Toate drepturile rezervate de catre Muzeul Virtual 2020.

Contact